torstai 18. syyskuuta 2014

Kuntauudistusten pohtimista alasti(Arkisto: helmikuu 2012)

Luin tuossa Iltalehdestä, että kuntaministeri Henna Virkkunen julkisti uuden kuntauudistuksen. Tarkoitus siis on, että jatkossa Suomessa olisi 70 kuntaa entisen 320 sijaan. Mun mielipide on se, että mitä enemmän kuntia ja kaupunkeja Suomessa on, niin sitä rikkaampi maa me ollaan kulttuuripoliittisesti. Olin niin tyrmistynyt, että mun oli pakko hakeutua tietoverkkoon ja tulla tilittämään närkästyneitä tuntojani tänne Facebookiin!

Kyllähän tää vanhana pohjoisnokialaisena perusjunttina tuntuu vaan tosi pahalta, että jatkossa Nokia olis osa Tamperetta! Sehän on vähän kuin serkkuansa kielisuutelis - periaatteessa elämä ei siitä mihinkään hetkahda, mutta onhan se nyt vaan niin väärin!!

Tai sitten täällä Varsinais-Suomessa. Oon asunut Turussa vajaat pari vuotta ja nämä naapurikaupungit ovat kyllä kauniita sekä omalaatuisia. Esimerkiksi naantalilaisia saattaa HIEMAN harmittaa hokea tuota kaikkien tietämää sanontaa kuntauudistusten myötä: ”Loistaa kuin Turun aurinko!”

Tai Pohjois-Savossa, jossa ainakin 10 kuntaa ollaan liittämässä Kuopioon, mukaan lukien Juankoski. Onko Juice Leskisen legendaarinen biisi tästä lähtien sitten ”Kuopio Here I Come”?

Tai miten käy Satakunnassa vanhan ja totta olevan sanonnan: ”Mikä v*ttu teitä porilaisia vaivaa?” Onko se reilua esimerkiksi viattomille nakkilalaisille, että he joutuvat jatkossa kuulemaan tuota hokemaa? Asioiden ei pitäisi koskaan olla Suomessa niin huonosti, että väkipakolla joutuu porilaiseksi!

Nyt kun sain avautua, niin tässä on paljon vapautuneempi olotila lähteä iltapäivällä spinningiin polkemaan kuin nuori Frederik Kanariansaarilla 70-80-luvun taitteessa. Moi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti