perjantai 19. syyskuuta 2014

Juhannuksen hedelmät

(Arkisto: maaliskuu 2013)

Kirjautuessani aamusella Facebookiin noteerasin välittömästi etusivun oikeassa yläreunassa lymyilevän merkkipäiväilmoitusviidakon - 18 henkilöllä on tänään syntymäpäivä.

Pikkuriikkisen verran äimänkäkisöityneessä unihiekkamaisessa olotilassa otin tilanteen rauhallisesti, sillä luotin siihen, että tälle on löydyttävä joku järkevä selitys. Luotin myös vankkumattomasti matematiikkapäähäni, sillä enhän minä nyt sattumalta kirjoittanut lyhyestä matematiikasta vahvaa M-arvosanaa kevään 2002 ylioppilaskirjoituksissa Nokian lukiossa.

Hörppäilin aamukahviani, suoritin kalenterilaskutoimituksia ja tein vähän johtopäätöksiä. Lopputulos ei jätä mitään arvailujen varaan, vaan kertoo tyhjentävästi sen, miksi tänään ja lähipäivien aikana on niin paljon syntymäpäiviään viettäviä ihmisiä. Sillä kun tästä kelaa kalenteria yhdeksän kuukautta taaksepäin, niin silloinhan ollaan kesäkuun loppupuolella. Eli vastaus on selkeä:

Tänään päivänsankareina ovat juhannuksen hedelmät!

Joo joo, siellä ollaan kuulkaas aika vähäsen n*ssittu ympäri 70-, 80- ja 90-lukujen juhannuksia! Festareilla, pusikoissa, juhlissa, kotibileissä, discoissa, järvessä, saunassa, Eino Grönin keikalla, Dannyn keikkabussissa, vintillä, latotansseissa ja ties missä!

Mutta siis tällainenhan on ainoastaan vain upeaa! Aiemminhan olen löytänyt mm. helmikuun ensimmäisenä päivänä olevan syntymäpäiväviidakon perusteella vapun hedelmälapset. Itsehän vasta melkoinen hedelmä olenkin, sillä olen puolinolo Euroviisulapsi. Kyllä, toukokuun lopussa -81 isäni ja äitini katsoivat huhujeni mukaan kyseisen vuoden Euroviisutulokset Aamulehdestä ja riehaantuivat viisukuvista niin kiihkeästi, että 9 kuukautta myöhemmin heilahti maailmaan yksi isopäinen ja valtavat etuhampaat omistava poikamajava. Ja jos olisin ollut tyttö, niin tätä olotilapäivitystä päivittelisi nyt Pirkko Poukka -niminen jakorasia. Huh huh!

Joten onneksi olkoon kaikille, joilla on kauhealla onnenkantamoisella juuri tänään tai tänä vuonna synttärit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti