lauantai 20. syyskuuta 2014

Sotshin talviolympialaiset

(Arkisto: helmikuu 2014)

Sotshin talviolympialaisten avajaiset käynnissä TV2:lla!
Itselleni nämä olympialaiset ovat tosi henkilökohtaiset, sillä tunnen periaatteessa kaikki Suomen joukkueen urheilijat. Olen liikuttunut.

Ja terveisiä täältä Sotshin olympiastadionilta, missä olen LIVENÄ istumassa VIP-paikoilla ja syön kaviaaria, marinoitua lammasta sekä juon shampanjaa! Tai korjataan pikkuriikkisen verran eli olen kotona Pohjois-Nokialla ja syön päärynäviiliä. Mutta voi sitä LIVENÄ olla kotonakin! Lisäksi kävin viime kesänä Helsingin olympiastadionilla eli kyllähän nämä ovat taas näitä pienten marginaalien juttuja - tolppa sinne, tolppa tänne.

Avajaisissa Suomen lippua kantava lumilautailijatar Enni Rukajärvi on ex-kihlattuni! Tai ex-kihlattuni ja ex-kihlattuni, mutta oon nähnyt Rukajärven tie -elokuvan ja lisäksi pidin lumilautaa käsissäni Tampereen Lielahden Intersportissa talvella 2009, joten tavallaan meillä on Ennin kanssa pitkä yhteinen historia.

Moni ei välttämättä tiennytkään, että jääkiekkomaajoukkueemme kapteeni Mikko Koivu on paras kaverini! Tai tarkennetaan sen verran, ettei tunneta toisiamme, mutta poljettiin kuntopyöriä vierekkäin Turun Jokivarren Elixialla kesällä 2012, joten varmasti ymmärrätte, kuinka tarkkaan seuraan Leijonien pelejä.

Hiihdon puolelta voisin mainita tässä serkkuni ja sydänystäväni Aino-Kaisa Saarisen, jolle itseasiassa soitin juuri äsken. Eikun sanoinko mä, että soitin Aino-Kaisalle? Tarkoitin siis, että soitin kaverilleni Leka-Tukulle ja kyselin, että meinaako hän lähteä keitolle huomenna. Ja jos nyt pilkkua viilataan, niin ei me olla Aino-Kaisan kanssa ikinä tavattu, mutta itsekin hiihdin kilpaa 14-vuotiaaksi asti, joten ehkä voitte kuvitella, kuinka henkilökohtaiselta hänen olympiahiihtonsa tuntuu.

Moni on sanonut, että nämä olympialaiset ovat Venäjän presidentti Vladimir Putinin kisat ja että hän haluaa näyttää mahtipontisesti koko maailmalle, kuinka upea hänen Venäjänsä oikein on. Mene ja tiedä siitä, mutta ollaan Putinin kanssa vanhoja luokkakavereilta Nokian yläasteelta. Tai okei, jos nyt täysin tarkkoja ollaan, niin ei olla koskaan nähty, mutta meidän molempien sukunimi alkaa P-kirjaimella, jonka takia mä olenkin jo useaan kertaan joutunut esittämään itselleni sen kysymyksen, että ovatko nämä Poukan olympiakisat?

Mutta mä jatkan tunnerikasta iltaani olympia-avajaisten parissa ja toivotan kaikille muillekin jännittäviä talviolympialaisia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti