perjantai 19. syyskuuta 2014

Mitä sinä haluaisit kysyä Jumalalta?

(Arkisto: marraskuu 2012)

Saavuin äsken salilta kotiin, keitin itselleni kahvit ja istahdin rentoutuneena divaanisohvalleni. Yhtäkkiä ovikello soi. Kuka siellä nyt oikein voi olla lauantaina puolilta päivin, tiedustelin itseltäni. Koirani Seppo teki omaa raudanlujaa vartiointityötehtäväänsä ja kiirehti ovelle haukkumaan täynnä innokkuutta. Hieman hämmentyneenä päätin mennä avaamaan oven, jonka takana oli kaksi keski-ikäistä naista. Kenties kolmen sekunnin ajan me vain tuijottelimme toisiamme silmiin. Heidän asiansa laita valkenikin sitten heti, kun minulle esitettiin kysymys:

"Mitä sinä haluaisit kysyä Jumalalta?"

Turhautuneisuus valtasi heti vartaloni kauttaaltaan ja olin jo sulkemassa välittömästi ovea tylysti kiinni, mutta en kuitenkaan pystynyt olemaan niin töykeä. Päätin vähäsen hassutella. Jos kerta heillä on pokkaa tulla viikonloppuna heiluttelemaan ”Vartiotorni - Jehovan valtakunnan julistaja” -lehteä minulle, niin kyllä minullakin on pokkaa iskeä takaisin. Joten esitin heille vastakysymyksen.

"Mitä te haluaisitte kysyä Jari Litmaselta?"

Seurasi uusi kolmen sekunnin tuijotteluhetki, joka päättyi toisen keski-ikäisen naisen mietteliääseen lausahdukseen: ”Mitä?” Tuon jälkeen kerroin heille, etten itse kuulu kirkkoon ja että minä uskon jalkapalloilija Jari Litmaseen. Hän on Kuningas. Jatkoin omaa hyväntuulista "saarnaani" ja pöyristelin noille naisille, että maailmalla soditaan ja tapetaan jatkuvasti uskonnon nimissä, mitä en vain kykene hyväksymään. Tiivistettynä toivoisin vain, että ihmiset löytäisivät oman rauhansa ja ilonsa elävästä elämästä.

Keskustelu jatkui koko ajan äärimmäisen ystävällisissä merkeissä ja lopuksi otin vastaan tuon kuvassa olevan lehtisen, että pääsisin takaisin sohvalleni rentoutumaan. Toivottelimme hyvät päivänjatkot, he suuntasivat ahdistelemaan naapureitani ja minä menin kaatamaan kylmäksi menneen kahvini lavuaariin. Sitä tässä vain kirjoittelen, että itselleni on yksi hevon v*tun humppa, kuuluuko ihminen kirkkoon vai ei ja onko hän syvästi uskovainen vai ei, mutta tuo kotiovelle saakka tyrkyttämään saapuminen tasaisin väliajoin on väärin. Se on häiritsevää. Ja nyt sitä tuoretta kahvia. Kiitoksia, moi!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti