perjantai 19. syyskuuta 2014

Tapahtumarikas kesäkokemus

(Arkisto: kesäkuu 2013)

Oli tarkoitus viettää tänään iltapäivällä huoleton ja rauhallinen rentoutumistuokio merenrannalla. Antakaa mun kaikki kestää - iltapäivästäni muodostui kaikkea muuta kuin rentoutunut. Oli niin tapahtumarikas kesäkokemus, että tällä hetkellä olen varsinkin henkisesti aivan puhki.

Otin Uittamon hiekkarannalla aurinkoa ilman paitaa, silmät mukavasti kiinni ja korvalappustereoissa pauhasi ”Kikka - 20 Suosikkia” -klassikkoalbumi. Kaiken kukkuraksi olin ostanut torilta tuoreita mansikoita ja ne tekivät tuosta kesäisestä auringonottohetkestäni täydellisen. Kunnes kaikki tämä täydellisyys mureni. Kaikki ihanuus, mihin oli pitkin iltapäivää pyrkinyt, olikin vain kulissia.

Nimittäin tunkiessani neljättä muhkeaa ja helakanpunaista mansikkaa suuhuni tunsin karvattoman rintani päällä yhtäkkiä jotain huomattavan karvaista. Avasin siristellen silmäni ja välittömästi huusin mielessäni kauhunsekaisella äänettömyyskiljaisulla - se on s%4tana kauhean kokoinen mehiläinen!

Siinä minä nyt olin, ikään kuin hiekkanurkkaan ajettuna keskellä kenties satoja turkulaisauringonpalvojia. Mehiläisen ja mansikan välisessä erittäin ristiriitaisessa uimarantadilemmassa. Mansikan kärki kutitteli houkuttelevasti huuliani, mutta en todellakaan uskaltanut puraista mansikkaa, sillä yksikin virheliike olisi saattanut olla kohtalokas ja tuo karvainen mehiläinen olisi pistänyt minua rintaan. Herranjestas pahimmassa tapauksessa nänniin! Googletin vielä äsken tarkastusmerkeissä ja kyllä se mehiläinen oli.

Hain paniikinomaisissa tunnelmissa selviytymiskeinoja ja kesken tämän dramaattisen kriisitilanteen aikamatkustin muistoissani yhtäkkiä kesään 2001, jolloin entinen jalkapallopelikaverini lempinimeltään ”Japo-Setä” ei suostunut mehiläisen uhriksi. Ehei! Hän sai herkäntarkalla kosketuksella potkaistua mehiläiseltä tajun kankaalle ja lopulta työnsi ison ruohonkorren sinne, missä mehiläisellä se pahamaineinen piikkikin on - perseeseen! Ei minusta ole tuohon, ajattelin. Olikin korkea aika ottaa käyttöön vaihtoehto B: törkeän nopea kierrekäännähdys, korvalappustereot irti käsiliikkeillä, mansikan heittosuoritus purkkiin ja sitten ovela ryntäys mereen.

Ja se toimi! Tuon mehiläisen kanssa en ole ollut tämän välikohtauksen jälkeen missään tekemisissä, mutta jos hän haluaa selvittää tämän tilanteen esim. Facebookin inbox-keskustelussa, niin olen valmis sovittelemaan meidän välit.

Kävellessäni merestä takaisin pyyhkeelleni näin vielä rannan kaakkoispuolella ohimennen vahingossa tissit! Varmaan ollaan kaikki samaa mieltä, että nyt olen kyllä ansainnut yhden Ässä Mix -mehujään. Hyvää viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti