perjantai 19. syyskuuta 2014

Kolme yötä jouluun on

(Arkisto: joulukuu 2013)

Kolme yötä jouluun on, laskin aivan itse tänään!

 

Ja sehän tarkoittaa myös sitä, että perinteinen joulukiertueeni ystävieni luokse pitkin poikin Pirkanmaata lähtee tästä liikkeelle. Kuvassa on murto-osa eilen itse vääntämistäni joulutortuista, jotka otan kaikki mukaani, vien ystävilleni sekä räppään samalla joulu-aiheisia riimejäni.

Eilen iltamyöhään torttupuuhissa ollessani hyväksyin sen tosiasian, etten ole missään nimessä minkäänlainen ruokailutähtiä saalistava Michelin-kokki, mutta saatan olla oman asuinkorttelini yksi lahjakkaimmista Petteri-nimisistä torttujentekijöistä. Ja voi morjensta joulupöytään, kuinka upea tunne se on, ku sä katsot sinne uuniin ja ne omat torttusi siellä kohoavat kuin ripuliriski Nokialle matkustaessa! Kuten kuvasta näkyy, niin perinteisten joulutorttujen ohessa siinä on mm. luumu- ja appelsiinimarmeladihillojen sekamelskassa operoiva sammakkotorttu, puolisoikeamuotoinen merenneitoherkku, luumurekka sekä japanilaistyylinen marmeladiperseenreikä!

Lauantaijoulukiertuematkani ensimmäinen pysähdyspaikka on Pohjois-Nokialla, missä pianovirtuoosi sekä armoton tilannekomiikkakertoja Timo herttaisen Riina-heppatyttövaimonsa kanssa saavat maistaa torttuani aamukahvipöydässä. Pitääkin tagata heidät tähän, että he tiedostavat tuloni, sillä olisihan se aikamoisen naamoja punastuttavaa, jos yllättäisin tortut kädessäni tämän mukavan avioparin esimerkiksi pelehtimästä.

Seuraavana määränpäänä on nokialaislähtöisen miesveistos Olli ja hänen kaakkoistamperelaisyksiö, missä juuri remontoidussa keittiössä valmistuu makunystyröitä hyväilevä capuccinokupillinen jos toinenkin. Kyllä siinä kelpaa samalla tunkea torttua naamaan!

Kireäaikatauluinen lauantaini jatkuu seuraavaksi entisen asuinpaikkani Hatanpään hujakoille, missä maailman komein hitsaaja Jan, hänen lumoava kihlattunsa Elina sekä Niilo-poika avaavat kerrostalokartanonsa ovet minulle torttuineni.

Sitten pitääkin kiireen vilkkaa suunnata koillistamperelaiseen kolmioon, missä rap-muusikkopartnerini Antti siellä jo varmasti odottaa torttuani kädet hikikarpaloista kosteina. Antin kanssa mm. vedettiin vuosi sitten syksyllä Milanon yöelämässä sellaiset seikkailukännit, että menee TOP-7 elämäntarinoihin ryminällä.

Yhtäkkiä olenkin sitten jo automatkalla kohti Lempäälää, missä Itella-aikojen oppi-isäni ja Luoteis-Pirkanmaan kovin jätkä Antti odottaa, että tortturatsastan hänen olohuoneeseensa.

Mutta hei, jos kiinnostaa rakkaudella tekemäni torttu, nopea ylävitonen sekä hihittelyseura Pirkanmaan alueella, niin ota puhelinkoodia. Oon paistanut 2 kiloa torttutaikinalevyjä, että jos ja kun tästä mun torttuviidakosta jää ylimääräisiä, niin vien ne Tampereen rautatieaseman nurkilla majaileville kodittomille.

Mukavaa viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti