lauantai 20. syyskuuta 2014

Kova treeni alkaa näkyä

(Arkisto: tammikuu 2014)

Kova kuntokausi ja aktiivinen urheileminen alkavat tuottaa merkittäviä tuloksia. Voin kertoa nyt ihan vaan muutaman viime aikoina havainnoimani esimerkin liikunnan tuomasta ilosta ja energiasta.

Olin äsken Nokian tarunhohtoisessa uimahallissa ja kesken intensiivisen polskimiseni tapahtui jotain yllättävää - yks uintivalmentaja tuli juttelemaan mulle! Olin siinä ihan täpinöissä ja puntaroin mielessäni, että mitäköhän tuolla koutsilla on mulle asiaa ja että alkaisiko tästä mun matkani jopa kohti Rio de Janeiron kesäolympialaisia 2016?

”Menisitkö tonne vesijuoksualtaaseen sen vesijuoksuliivis kanssa. Katsos kun meillä alkaa 12-vuotiaiden uintiharjoitukset tässä ihan kohta!”, hän tokaisi mulle. No mä menin sitten takaisin mummoruuhkaiselle vesijuoksuallasosastolle, mutta siis kyllä tässä selkeästi näkyy kova uimahalliharjoitteluni, kun uintivalmentajatkin tulevat tuolla tavalla jutulle. Kuitenkin olympiapaikatkin on usein tosi pienestä kiinni.

Oon myös käynyt paljon punttisalilla ja voin kertoa, että se alkaa todellakin näkyä. Esimerkiksi taannoin yritin kävellä ulos pukuhuoneesta, niin antakaa mun kaikki kestää - mun hartiat ottivat kiinni! Tai oli siinä pukuhuoneen ovikin kiinni, mutta silti - hartiat kolahtivat.

Viime viikolla puolestaan ollessani salilla mua jatkuvasti tuijotettiin kesken hauisväännön. Aivan jatkuvasti olivat silmät kiinni minussa. Tai no, itseäni tuijotin siinä peilistä, mutta tuijotus on tuijotus!

Voin tässä nyt vauhtiin päästyäni mainita myös toisen hyvän esimerkin eräältä lenkkimatkaltani. Nimittäin kyllähän tällainen ahkera juoksuharjoittelu alkaa kerätä myös naisten katseita. Viime viikollakin ollessani lenkillä mun perään tööttäiltiin! Tai no sen verran pitää täsmentää, että oma äitini ajoi Renaultillaan ohi ja hän tunnisti mut. Mutta silti - jokainen tööttäys lasketaan.

Niin ja yhdellä juoksulenkilläni ohitin muistaakseni ainakin kuusi autoa! Siis kuusi (6) autoa juoksemalla ohi! Tai ne autot olivat kylläkin pysähtyneinä liikennevaloihin, mutta kyllä minä ainakin lasken tuollaisen suorituksen ohitukseksi. Jos tuollainen ei ole ohitus, niin mikä sitten muka? Aivan. Kesällä aloitan vielä triathlonharrastuksenkin, joten en oo mikään ennustaja, mutta luultavasti uusia ihmeellisiä sekä lähes olympiatasoisia liikuntakokemuksia on luvassa, sillä marginaalit on pieniä.


3 kommenttia:

 1. Moi.

  Tää alkaa olla jo aika epäilyttävän pakkomielteistä tää sun blogikirjoitusten ja muiden somejuttujen lukeminen mulle. Olen nyt lukenut koko sun blogin ja kaikki muutkin mitä mä googlaamalla susta löydän. Hitto sä oot hyvä kirjoittaja! Ja hauska! On jäänyt ihan sun juttuihin koukkuun. Ihan raivolla täällä nytkin googlaan jos mulla vaikka olisi jäänyt vielä joku juttu lukematta. Ja näin on käynyt mulle vain Anna-Leena Härkösen ja ystäväni Päivin (nimi ei todellakaan muutettu) tekstien kanssa. Että ootte aika kova kolmikko mulle!

  Mä en nyt ehdi enempää täältä töistä kirjoittaa vaikka haluaisin mutta oikein hyvää joulua sulle ja Sepolle :)

  t. se sama lentopelkoinen plikka, jolla on se Riki-aussie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Kiitoksia taas upeista sanoista. Merkkaa paljon edelleen! Sun sanoista inspiroituneena lueskelen tässä itsekin näitä muutamia vanhempia postauksiani, jotka olin jo unohtanut melkein kokonaan.

   Oon päässyt erittäin kovaan kolmikkoon siis. Nice! Ootko itse harrastanut kirjoittamista? Mun mielestä sun kirjoitustyyli on oikein mukavaa luettavaa joka kerta. Kiitos!

   Mukavaa joulun aikaa myös sulle ja Rikille! :)

   - Petteri

   Poista
  2. Moi!

   Kestipäs mulla hävettävän kauan vastata tähän. Olen mä joskus jotain kirjoitellut mutta en ole siinä niin hyvä, eikä se tule multa niin luonnostaan. Olen paljon parempi lukemaan ja nautin paljon enemmän muiden tekstien lukemisesta (ja arvostelemisesta!) Kiitos kuitenkin kivoista sanoista!

   Ihailen just tuota mitä kaikkea sullakin on: Laaja sanavarasto ja löydät juuri oikeat sanat oikeisiin paikkoihin. Ja mä nauran usein ääneen näitä lukiessa. Puhumattakaan siitä, miten tuo sun ystävällisyys ja hyväntahtoisuus paistaa läpi sun kaikista kirjoituksista. Ja sulla on mahtava huumorintaju. Mä oon aina tykännyt sanonnasta: "Ainoa omistamisen arvoinen asia maailmassa on huumorintaju".

   Oon paljon oppinut sulta ihan vain sun tekstejä lukemalla ja uskallan ehkä jopa sanoa, että musta on tullut jopa parempi ihminen näiden juttujen myötä. Jotenkin katselen muita ihmisiä aivan eri tavalla nykyään. Enkä valita niin paljon! Mikään ei ole niin kaunista kuin iloinen ja hyvää toisille tahtova ihminen. Se on paljon hienompaa kuin yrittää olla jotenkin cool.

   Okei, nyt tää taas vähän karkas tää homma. Kohta sä et enää uskalla vastailla mulle mitään kun pelkäät että joudut kohta taas lukemaan ihan s****n pitkää jaarittelua siltä aussiemuijalta! Joten moi ja kivaa uutta vuotta!

   Poista