lauantai 20. syyskuuta 2014

Kova treeni alkaa näkyä

(Arkisto: tammikuu 2014)

Kova kuntokausi ja aktiivinen urheileminen alkavat tuottaa merkittäviä tuloksia. Voin kertoa nyt ihan vaan muutaman viime aikoina havainnoimani esimerkin liikunnan tuomasta ilosta ja energiasta.

Olin äsken Nokian tarunhohtoisessa uimahallissa ja kesken intensiivisen polskimiseni tapahtui jotain yllättävää - yks uintivalmentaja tuli juttelemaan mulle! Olin siinä ihan täpinöissä ja puntaroin mielessäni, että mitäköhän tuolla koutsilla on mulle asiaa ja että alkaisiko tästä mun matkani jopa kohti Rio de Janeiron kesäolympialaisia 2016?

”Menisitkö tonne vesijuoksualtaaseen sen vesijuoksuliivis kanssa. Katsos kun meillä alkaa 12-vuotiaiden uintiharjoitukset tässä ihan kohta!”, hän tokaisi mulle. No mä menin sitten takaisin mummoruuhkaiselle vesijuoksuallasosastolle, mutta siis kyllä tässä selkeästi näkyy kova uimahalliharjoitteluni, kun uintivalmentajatkin tulevat tuolla tavalla jutulle. Kuitenkin olympiapaikatkin on usein tosi pienestä kiinni.

Oon myös käynyt paljon punttisalilla ja voin kertoa, että se alkaa todellakin näkyä. Esimerkiksi taannoin yritin kävellä ulos pukuhuoneesta, niin antakaa mun kaikki kestää - mun hartiat ottivat kiinni! Tai oli siinä pukuhuoneen ovikin kiinni, mutta silti - hartiat kolahtivat.

Viime viikolla puolestaan ollessani salilla mua jatkuvasti tuijotettiin kesken hauisväännön. Aivan jatkuvasti olivat silmät kiinni minussa. Tai no, itseäni tuijotin siinä peilistä, mutta tuijotus on tuijotus!

Voin tässä nyt vauhtiin päästyäni mainita myös toisen hyvän esimerkin eräältä lenkkimatkaltani. Nimittäin kyllähän tällainen ahkera juoksuharjoittelu alkaa kerätä myös naisten katseita. Viime viikollakin ollessani lenkillä mun perään tööttäiltiin! Tai no sen verran pitää täsmentää, että oma äitini ajoi Renaultillaan ohi ja hän tunnisti mut. Mutta silti - jokainen tööttäys lasketaan.

Niin ja yhdellä juoksulenkilläni ohitin muistaakseni ainakin kuusi autoa! Siis kuusi (6) autoa juoksemalla ohi! Tai ne autot olivat kylläkin pysähtyneinä liikennevaloihin, mutta kyllä minä ainakin lasken tuollaisen suorituksen ohitukseksi. Jos tuollainen ei ole ohitus, niin mikä sitten muka? Aivan. Kesällä aloitan vielä triathlonharrastuksenkin, joten en oo mikään ennustaja, mutta luultavasti uusia ihmeellisiä sekä lähes olympiatasoisia liikuntakokemuksia on luvassa, sillä marginaalit on pieniä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti