sunnuntai 21. syyskuuta 2014

82

(Arkisto: heinäkuu 2014)

Matkustin äsken apostolin kyydillä kohti K-Supermarket Löytistä täällä Pohjois-Nokialla. Matkan varrella noteerasin puistonpenkillä istuneen iäkkään rouvan, joka oli kertakaikkisen uupuneen näköinen. Gentlemannina nuorukaisena tiedustelin oitis rouvalta, että onko kaikki hyvin.

”Minä olen aika vanha ja minulla on jano. Minä olen jo 82 vuotta vanha ja väsyn kovin helposti.” totesi sympaattinen rouva hiljaisella äänellään.

Tiesin heti olevani ikään kuin pelastava pohjoisnokialaismiesenkeli. Olin heti innostunut ja samaan aikaan mua myös hymyilytti jo valmiiks, sillä jotenkin vaan aistin, että rouva ilahtuu hämmästyttävästä yhteensattumakertomuksesta, jota olin hänelle alkamassa selostaa.

”Siis te olette 82-vuotias? Melkoinen yhteensattuma, sillä mä olen nimittäin itekki kasikakkonen ja kaiken lisäks mulla on vesipullo repussa. Mulla on aina vettä mukana! Me voitais tehdä niin, että kun tässä nyt kerran molemmat ollaan kasikakkosia, niin mä annan vesipulloni sulle ja istun hetkeksi tähän penkille sun seuraks. Sopisko tällainen idea?” sanoin hänelle ja ennen kuin olin edes saanut lausahdustani päätökseen, niin kaivoin jo vesipulloa repustani ja istahdin penkille.

Rouva suostui ehdotukseeni ja joi siinä muutaman rauhallisen kulauksellisen vettä. Hän hymyili kertomukselleni, kun pöyristelin hassuttelevasti ja teatraalisesti käsiefektejä tehden korostaakseni ihmettelyäni, että hän on siis 82-vuotias ja itse olen 82-ikäluokkaa, että huh huh ollaan aika vähäsen hei samanlaisia tavallaan. Kasikakkosia molemmat! Siinä me kaksi tuiki tuntematonta nokialaista hihittelimme keskenämme kuin pienet viattomat kesälapset - välissämme ainoastaan pala puistonpenkkiä, vesipullo sekä 50 vuoden ikäero. Emme koskaan kysyneet edes toistemme nimiä, mutta ystävällinen tunnelma oli homman nimi tuolla hetkellä.

Muutaman minuutin pituisen kohtaamisemme jälkeen sanoin rouvalle heippa, jätin hänelle vesipulloni ja suuntasin kauppaan loistotuulella. Hän sanoi hei hei ja jäi istumaan penkille kaino hymy kasvoillaan. Hyvä mieli molemmille, eikä muuten maksanut mitään. Nice!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti