perjantai 19. syyskuuta 2014

Kari Hietalahti kaappasi lentokoneen

(Arkisto: tammikuu 2013)

Kyllä mä olen huolissani suosikkinäyttelijä Kari ”Hissu” Hietalahdesta. Siis kai te muutkin olette jo kuulleet? Hietalahti kaappasi lentokoneen! Joo-o, mä itse näin kyseisen kaappauksen tänään Tampereen Finnkino -elokuvateatterin ykkössalissa. Tuli kyllä melkoisena shokkina ja yllätyksenä, että Hissu ajautuu sellaiseen ahdinkoon sekä umpikujaan, että hänen viimeisenä vaihtoehtonaan on kaapata lentokone. Vai hakiko mies vain seikkailua tai jotain extremeä elämäänsä?

En usko. Nimittäin vieressäni istui hyvä ystäväni Olli, joka on opiskellut Edinburghin yliopistossa seikkailuopettajaksi ja on valmistumassa piakkoin. Hän puisteli jatkuvasti pöyristyneenä päätään ja tokaisi, ettei ainakaan heidän laadukkaassa opinahjossaan mitään lentokonekaappauksia opiskeltu. Siellä kiipeiltiin vuorille, melottiin virtaavissa joissa yms. Mutta ei kertaakaan kaapattu lentokonetta. Ei ollut kuulemma edes ainuttakaan pistokoetta.

Joku varmaankin nyt miettii, että sehän on ainoastaan suomalainen elokuva ja että Kari Hietalahti vain näyttelee liikemies Aarno Lamminparrasta, joka kaappasi lentokoneen Oulussa vuonna 1978. No näytteli tai ei, niin kyllä minäkin nyt lentokonekaappauksen tunnistan, kun sellaisen satun näkemään. Perjantaialkuiltana minä ajauduin nimenomaan keskelle lentokonekaappausta. Ja vaikka kuinka yritin huutaa isolla valkokankaalla epätoivoisena esiintyneelle Karille, että se Roba-poliisisarja on hyvä ja varmasti Kari sulle on luvassa rooleja jatkossakin ja että älä luovuta, niin hän ei reagoinut. Herralla näytti oleva niin kova kiire kaapata vaan sitä lentokonetta.

Ainoa asia, mitä sain osakseni, oli kanssaelokuvankatselijoiden närkästyneet katseet ja satunnaiset ”Istu alas senkin lautanaama!” -vaahtoamiset. Ja mitä muut katsojat tekivätkään elokuvasalissa sillä hetkellä, kun epätoivoinen Hietalahti kaappasi lentokoneen? Ei mitään! Siellä sitä vaan istuttiin hyvässä asennossa omilla paikoillaan ja syötiin popkornia. Ylimielisimmät joivat myös limpparia. Joillain oli jopa pussillinen karkkia. Nykyään ihmiset ovat kyllä niin mukavoituneita, että tulevat elokuviinkin vain rentoutumaan!

Mutta sitä tässä vain olin kertomassa, että Kaappari-elokuva on sellainen draaman sekä orastavan jännityksen kautta komediaksi puettu keskinkertainen elokuva, jonka kuitenkin osittain pelastaa psykedeelisen hauskasti pääosaa esittävä Kari Hietalahti. Hän vetää elokuvassa elämänsä roolisuorituksen. Arvosana: 7/10.

Erilainen elokuva-arvostelija:
Petteri Poukka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti