perjantai 19. syyskuuta 2014

Ihan sairaan henkilökohtaiset Linnan juhlat

(Arkisto: joulukuu 2013)

Mahtavaa itsenäisyyspäivää ihan jokaiselle!
Kiitos sotaveteraanit ja kiitos lotat! Suomi 96 vuotta!

Linnan juhlat - tai siis itsenäisyyspäivän vastaanotto - järjestetään poikkeuksellisesti Tampereella. Itselläni on tunteet pinnassa, sillä nämä juhlat koskettavat henkilökohtaisesti niin läheltä. Tampere-talo on nimittäin tänäkin vuonna täynnä hyviä ystäviäni.

Olkaahan tarkkana TV-vastaanottimienne ääressä, sillä olen TV-kuvissa hetkenä minä hyvänsä kättelemässä Sauli Niinistöä ja Jenni Haukiota! Tai tarkennetaan sen verran, etten saanut kutsua juhliin, mutta kättelin alkuviikosta pariakin ihmistä ja selailin Jennin kirjoittamaa runokirjaa turkulaisessa kirjakaupassa viime talvena. Lisäksi Saulilla ja Seppo-koirallani on sama syntymäpäivä (24. elokuuta). Marginaalit on pieniä!

Muusikkoystävistäni haluan mainita vanhan ala-astekaverini Dannyn. Sanoin jo kolmannella luokalla Lipsasen Ilkalle, että sä ja sun takatukkas ootte vielä joskus Tampere-talossa itsenäisyyspäivänä. Tai ei me periaatteessa oltu samalla ala-asteella, koska meillä on ikäeroakin 40 vuotta. Mutta mulla oli ala-asteikäisenä C-kasetilla Dannyn musaa ja takatukan kasvatin 2009.

Pääministeri Jyrki Kataisen kanssa ollaan myös tunnettu jo 90-luvulta asti. Tai tunnettu ja tunnettu, mutta katselin 90-luvun lopussa Jyrki-musiikkiohjelmaa MTV3:lta. Kyllä tää on pieni maailma!
Huippukokki Tomi Björckille opetin puolestaan, miten marinoidaan oikeaoppisesti kanaa. Tai ei olla koskaan nähty, mutta oon katsellut kerran Masterchef-ruokaohjelmaa telkkarista ja lisäksi söin itse eilen kanaa. Voiko tällainen olla enää sattumaa? Ei minun mielestäni!

Leijonasydän-elokuvassakin näyttelevä Pamela Tola sai myös kutsun. Mehän oltiin Pamelan kanssa kihloissa aikoinaan. Tai kihloissa ja kihloissa, mutta ei olla ikinä edes nähty. Mutta olin viime kesänä yks ilta ihan poissa tolaltani. Ja tää voi kuulostaa jo hyytävältä yhteensattumalta, mutta Pamela Tolan miesystävä Lauri Tilkasen etunimessä on yhtä monta i-kirjainta kuin omassa etunimessäni! Aikamoista telepatiaa.

Juhliin saapuvan keihäänheittäjä Tero Pitkämäen kanssa ollaan molemmat 1982-ikäluokkaa sekä kotoisin Ilmajoelta. Tai itse oon kotoisin Nokialta, mutta ajoin Hondallani syksyllä Ilmajoen ohi. Kuitenkin Nokia ja Ilmajoki ovat molemmat Suomessa, että oikeastaanhan me ollaan ihan kaikki paikkakuntalaisia.

Pakko hakea viltti, kun menee kylmiä väreitä. Jännittävää iltaa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti