perjantai 19. syyskuuta 2014

Kelloja tunnin eteenpäin siirtämässä

(Arkisto: maaliskuu 2013)

V*ttu tää on hankalaa siirtää kelloja tunnin eteenpäin!

”Muistathan siirtää kelloja tunnin eteenpäin, koska kesäaika alkaa?” luki Iltalehdessä. Jos valtakunnallisessa iltapäivälehdessä lukee noin, niin pakkohan tuollaista ohjetta on noudattaa tunnollisesti. En vaan ymmärrä, miksi kelloja pitää siirrellä eteen- ja taaksepäin puolen vuoden välein. Miksei yksi ja sama kellonaika riitä?

Lukemattomilla ihmisillä uudistuneet aikarytmit sekoittavat kropan, työajat, vireyden ja haittaavat elämää. Monien ihmisten sisäinen kello menee vinksinvonksin kuin Tauski nousuhumalassa. Ja käsittääkseni maatiloilla eläimet eivät usein omaksu kesäaikaa ja menevät helposti sekaisin, kun muu maailma toimiikin yhtäkkiä tunnin eri ajassa.

Henkilökohtaisestikin tämä on katastrofaalinen aika siirrellä kelloja tunnin eteenpäin, sillä olin kolme viikkoa sitten polvileikkauksessa ja nyt vasta jättämässä kyynärsauvoja pois sekä aloittelemassa kävelemään uudestaan. Voin sanoa, että on aivan helvetin vaikeeta ja kivuliasta tunnin ajan roudata kelloja eteenpäin? Ja kuinka monta kelloa oikein pitää edes siirtää? Olis ihan mukava, jos sellaisesta tiedotettaisiin myös!

Kelloja pitäis siirtää lauantain ja sunnuntain välisenä yönä alkaen kello 03:00, mutta aloitin itse jo äsken, koska tosiaan polvivaivaisena tällaiset siirtopuuhat ovat hieman haastavaa touhua, enkä todellakaan pysty siirtelemään lukuisia kellojani tuntia kerrallaan. Joten siirsin äsken vartin ajan kelloja eteenpäin ja siirrän myöhemmin lisää. Mulla on oloasuhousujeni taskuissa älypuhelimeni kello sekä pienehkö herätyskello. Vasemmassa kädessäni on lipastosta kaivamani vanha rannekello, joka ei edes toimi, mutta siirrän sitä varmuuden vuoksi eteenpäin. Lisäksi kaulassani roikkuu seinäkello.

Mutta onhan tämä henkisesti varsin raskasta mennä yöllä kolmelta siirtään viimeiset minuutit kelloja eteenpäin, kun ei tässä kämpässä riitä neliöt, niin joudun meneen ulos tuonne kylmään suorittaan eteenpäinsiirto-operaatiota. Niin ja äsken kun siirsin kelloja hetken aikaa eteenpäin, niin huomasin sen jälkeen hukanneeni äidiltäni aikoinaan saamani tunnerikkaan koristekellon, kun en enää muista minne siirsin sen. Voi pirskattien pirskatti!

Tsemppiä kaikille kelloja eteenpäin siirtäjille ja hyvää alkavaa kesäaikaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti