lauantai 20. syyskuuta 2014

Hyvää 10-vuotissyntymäpäivää, Facebook!

(Arkisto: helmikuu 2014)

Ja vuosikymmenmerkkipäiväonnentoivotukset myös Mark Zuckerbergille, joka helmikuussa 2004 synnytti melkoiseksi jättiläiseksi kasvaneen sosiaalisen mediamuodon, johon tässä itseasiassa itsekin juuri syötän kirjaimia.

Sen verran pitää kuitenkin palauttaa Facebookia sekä Zuckerbergin koodarilaumaa maanpinnalle, että esimerkiksi verrattuna Nokian kaupunkiin Facebook ei ole juuri mitään! Kuinka monta vesikriisiä Facebookissa on ollut? Joo, kyllä teknisiä ongelmia ja kehnoja uudistuksia riittää, mutta ovatko Facebookin koodi-insinöörimiljonäärit juoneet koskaan paskaa? Onko Facebookin uutisvirta ollut ikinä ripulissa? Ei taida olla!

Nyt kun pääsin uhoamisessani vauhtiin, niin jatketaan! Olin kesällä 1998 - lähes kuusi vuotta aikaisemmin kuin Facebook oli edes syntynyt - pyöräilemässä Nokialla äitini kanssa kohti Siuron kaupunginosaa. Marjukka siellä pyöräili 30 metriä minua edellä. Yhtäkkiä ohitseni körröötteli ränsistyneellä mopollaan semiepämääräisen näköinen kolmekymppinen mies, joka sitten pysäytti mopedinsa astuen pyörätielle, riisui housunsa polviin ja alkoi tehdä helikopteriliikettä omalla veitikallaan!

”V*ttu täällä Nokiallakin on häiriintyneitä ihmisiä!” pöyristelin itsekseni ja jatkoin pyöräilemistä. No joo, kolme viikkoa tuon helikopteritapahtumasarjan jälkeen menin kesätöihin Nokian kaupungin katujenkunnossapitoyksikköön ja pomo siinä aluksi piti puheen meille 16-vuotiaille finninaamakesätyöntekijöille tokaisten lopuksi, että tuosta ovesta tulee sitten kohta teidän työnjohtajanne. Ja sieltä hän tuli - sama itsensäpaljastajamies. Eijjjjumalauta!!!1

Niin ,enkä ole yhtenäkään kesänä nähnyt Facebookin nimeä Tapsan Tahtien esiintyjälistalla. Kyllä siellä on ollut kuulkaas Mambaa, Charles Plogmannia, Virve Rostia ja kaikenlaista mahdollista iskelmähiihtäjää, mutta ei Facebookia!

Jos Facebook tulisi joku lauantai-ilta esimerkiksi Iisopin yökerhoon, niin kyllä hän siellä olisi pulassa. Ei siinä paljoa Tykkäys-nappi saatikka Suljetun ryhmän perustamismahdollisuus auttaisi, kun joku etelänokialainen lippiskimmo tulisi tiedustelemaan, että kuinkas kauan Facebook on asunut Nokialla vai tapellaanko heti?!

Mikä siis tämän ruusuja ja risuja Facebookin suuntaan sisältäneen olotilapäivitykseni sanoma oikein on?

No se, että olen ylpeä juuristani, olen ylpeä nokialaisuudestani. Facebook on kuitenkin lopulta vain virtuaalimaailma. Todellinen maailma on LIVENÄ oman elämäsi parhaiden ihmisten kanssa - face to face, eikä facebook to facebook. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti