perjantai 19. syyskuuta 2014

Pori

(Arkisto: kesäkuu 2013)

Oltiin ystäväni Antti Teisalan kanssa tiistaimyöhäisiltapäivän ratoksi suuntaamassa Näsijärveen uimaan Tampereella, kunnes täysin varoittamatta autoradiosta pamahti soimaan Dingon Nahkatakkinen tyttö -biisi. Se taisin olla sitten minä, joka havahtui ensimmäisenä lähes fyysisiä kouristuksia aiheuttaneeseen Pori-todellisuuteen. Vuosikausia olemme kavereiden kanssa torisseet puolivakavine naamatauluinemme, että vielä joku kohtalokkaan viaton ilta me matkustaisimme Suomen Poriin.

Tutkimme Antin kanssa oitis älypuhelinalmanakkojamme ja järkevillä onnenkantamoisilla meillä molemmilla oli loppuehtoon kohdalla periaatteessa pelkkää tyhjää. Ehdotin siinä osittain ”tsoukilla”, että mitäpä jos jättäisimme Näsijärvessä polskimisen väliin, hakisimme makuupussit, hammasharjat, tietokoneen sekä säkillisen reipasta kesämieltä ja suuntaisimme saman tien Poriin! Huh huh, elämämme sähköiskumailassa olikin yht’äkkisesti monta porilaiskärpästä, sillä samallahan me voisimme mennä FC Jazzin jalkapallo-otteluun, Porin torille juhlimaan Ässien kaksi kuukautta sitten voittamaa jääkiekon Suomen mestaruutta sekä mahdollisesti Pori-ikoni Pertti Niemisen keikalle.

Ei aikaakaan, kun olimme jo tien päällä. Pori-päämäärätietoisesti ohitimme ensin Mouhijärven, sitten Kiikoisen ja lopuksi Ulvila jäi taaksemme kuin kirvesmiehen suudelma Rämsöön Kovanteknologian päivillä. Porin jalkapallostadionin liepeillä olimme noin kello 19:30 ja järkytykseksemme tajusimme, että FC Jazz oli pelannut sarjaottelunsa jo vuorokautta aikaisemmin eilen maanantaina. Noh, ei se mitään. Käänsimme katseemme kohti Ässien kaksi (2) kuukautta sitten voittamaa sensaatiomaista jääkiekon Suomen mestaruutta ja sen jatkotorijuhlintaa. Keskustaan päästyämme jouduimme huomaamaan, ettei mistään kiekkojatkojuhlista ollut enää tiedonjyvästäkään. Huusimme lähes samaan aikaan, että ”Voi lempo soikoon!!!1” niin kovaan ääneen, että se kuului varmasti Laitilassa asti. Moni tämän olotilapäivityksen lukija varmasti jo ounastelikin, ettei tänään mitään Pertti Niemisen keikkaakaan ollut.

Näinkö täällä Porissa kohdellaan vuorokauden myöhässä futismatsiin tulleita maksamattomia ulkopaikkakuntalaisia jalkapallofanaatikkoja? Onko se mukamas ylitsepääsemätön este siirtää ottelua harmittomalla päivällä eteenpäin, että kaksi futishullua nuorukaista pääsisi mukaan matsiin? Ja mikä lätkähuuma täällä muka on? Toiset matkustavat yli 100 kilometriä vain noteeratakseen, että juhlat ovat ohi! Olimme niin tyrmistyneitä, että hätäpäissään jatkoimme matkaamme tänne Yyterin merimaisemiin uintimielessä.

Dramaattisiakin vivahteita saaneesta alkuillantyngästä huolimatta kaikki on okei Porissa! Mukavaa loppuviikkoa kaikille!
— paikassa Yyterin Sannat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti