perjantai 19. syyskuuta 2014

Liikkumaan siitä

(Arkisto: joulukuu 2012)

Tämä on liikkumiseen kannustava kirjoitus.

TV-Shoppien megakuntolaitteet sekä kaiken maailman ihmedieetit - ne ovat aivan uskomatonta paskaa! Erehdyin tuossa katselemaan telkkarista tovin TV-Shop-mainoksia, missä luvataan mielettömiä laihdutustuloksia. Kaikkihan tietävät ne mainokset, missä jonkun ihmekuntolaitteen tai -dieetin yhteydessä on otettuna ”Ennen” ja ”Jälkeen” -kuvat esimerkkihenkilöstä. Oikeastihan nuo kuvat ovat otettu päinvastaisessa järjestyksessä.

Eli mainoksessa on esimerkkihenkilö ”Ennen”-kuvassa pömppömahaisena ja ”Jälkeen”-kuvassa hän onkin huomattavasti sutjakkaammassa kunnossa. Itse asiassa se ”Jälkeen”-kuva otetaan ensin, kun tämä mies on käynyt salilla terästyttämässä kroppaansa ja sitten KLIK - sutjakkaampi kuva on otettu. Tuon jälkeen hän syö hiilihydraattipitoisella aterialla itsensä täyteen ja KLIK - pömppömahakuva. Niin jyrkkää kusetusta, että kävin itsekin pissalla kesken tämän kirjoitukseni.

Ja sitten ovat nämä AbTronic MegaDream BodyMiracle -ihmelaitteet, joilla tarvitsee kuntoilla 45 sekuntia päivässä ja kroppa muodostuu timanttiseksi. Joopajoo! Entäpä nuo sähköisiä impulsseja lihaksiin antavat piuhalaitteet? Eli voit siinä katsella telkkaria ja syödä popkornia, kun samalla kuntoilusähköiskut tekevät lihaksistasi muhkeita. Sama kuin minä leipoisin joulupiparia älypuhelimeni värinähälytyksellä ja lopputuloksena olisi Anita Hirvosen kypsä pipari - täysin järjetöntä!

En ole mikään nuori Jani Sievinen saatikka kuntovalmentaja, mutta olen liikkunut aktiivisesti läpi elämäni ja tiedän kuinka paljon hyvää liikunta tuo tullessaan. Unohtakaa ihmelaitteet ja ostakaa laadukkaat lenkkitossut. Reipas kävelylenkki on tehokkaampaa kuin löysä hölkkä ja raitis ilma tunkeutuu kehoon yhtä napakasti kuin kuumemittari perseeseen. Useinhan liikuntaharrastuksen aloittaminen on kaikkein haastavinta, mutta kun pääsee sen aloituskynnyksen yli, niin yleensä liikkumiseen jää positiivisella tavalla koukkuun. Hyvä olo on pysyvää - onpa sitten hoikka taikka tanakampi. Jokainen on juuri sen kokoinen kuin on ja hyvä niin. Ei kaikilla tarvitse todellakaan olla TV-Shoppien sikspäkvartaloita.

Kun ihminen liikkuu, hän on raikkaampi, energisempi ja ystävällisempi. Hyvä olo heijastuu omaan elämään, läheisiin ja tuntemattomiin. Yleinen onnellisuustaso kasvaa. Olin tänään vesijuoksemassa ja altaassa noin 85-vuotias rouvashenkilö flirttaili minulle merkityksellisesti hymyillen. Minä hymyilin takaisin, sillä hymy tarttuu. Kannattaa kokeilla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti