perjantai 19. syyskuuta 2014

Liftarien kyytiin ottaminen - uhka vai mahdollisuus?

(Arkisto: kesäkuu 2013)

Minä tartuin eilen tilaisuuteen ja tein liftarien kyyditsemisestä mahdollisuuden. Ajellessani tiistaialkuiltasella Nokialta Helsinkiin ajauduin puolikohtalokkaasti tilanteeseen, missä huoltoasemapysähtyminen oli ainoa järkevä vaihtoehto. Yhtäältä tunsin pakottavaa tarvetta päästä kakalle ja toisaalta isokokoinen Take away -kahvi houkutteli.

Parkkeerasin autoni Iittalan Shellin sivupihalle ja ryntäsin saniteettitiloihin. Sieltä selviydyttyäni lunastin höyryävän jättikahvin suunnaten takaisin parkkipaikalle, missä päädyin oitis katsekontakteihin kahden australialaisliftarin kanssa. Mies ja nainen olivat varustautuneet Hyvinkaa-kyltillä, missä ä-pilkut loistivat poissaoloillaan ja he tiedustelivat minulta kyytimahdollisuutta. Hetken aikaa pöyristelin mielessäni, että minkälaisella todennäköisyydellä sitä ihminen käy ensin Iittalan Shellillä WC-puserruksella, jonka jälkeen törmää australialaisiin liftareihin, jotka ovat menossa Hyvinkäälle? Kuka nykypäivänä edes menee Hyvinkäälle? Sehän on 2010-luvun Forssa!

Koska itselleni on viimeisten vuosien aikana sattunut sangen monta ikävää tapahtumaa, niin olen vaikeuksien jälkeen ottanut elämänteemakseni vastata oikeastaan jokaiseen haasteeseen kyllä ja lähteä ennakkoluulottomasti mukaan kaikenlaisiin tempauksiin. En siis epäröinyt, vaan vastasin keskinkertaisella englannillani ”Yes, let’s go to Hyvinkää!”

Rikoin välittömästi keskustelujään heittämällä kujeilevalla small talk -tunnelatauksella, että ”Hei, if you are murderers, just go ahead and kill me, but don’t you touch my computer!” Läppärini nimittäin makoili takapenkillä ja jos se pöllittäisiin, niin se olisi karmaisevaa. Ajattelin myös, että jos joudun salakavalien liftarimurhaajien uhriksi, saan ainakin nimeni lehteen. Selkeä win-win-tilanne.

Jo ajaessamme Hämeenlinnan naistenvankilan ohi tunsin huumorisielunveljeyttä tuon liftaripariskunnan kanssa. Hetkittäisen semikiusalliset kielimuuritilanteet kuittasimme olan kohautuksilla ja tunnelma oli mukava. Jutunjuurta silti riitti kosolti, sillä olin aikoinaan vuoden ajan sotilaspoliisina moottoritien vieressä sijaitsevalla Parolannummen kasarmilla ja kerroinkin heille, kuinka mm. eräs armeijakaverini haaveili ”joutuvansa” naistenvankilaan kaikkien rikollisnaisten rangaistavaksi. Tönkköenglannillani mainitsin myös unelmistani matkustaa joskus Australiaan silittelemään lampaita ja että uskomattomalla yhteensattumalla minulla on kotonani pumpattava lammas. Siinä me kolme kikattelimme yli 300 000 ajokilometriä painaneen Hondani uumenissa. Lopuksi tiputin heidät Hyvinkäälle, jäähyväismorjenstimme ja jatkoin loppumatkan yksin Helsinkiin.

Me olemme halutessamme kaikki ystäviä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti