torstai 18. syyskuuta 2014

Helle-uutisointi tulee ulos korvista ja perseestä(Arkisto: kesäkuu 2011)

Onko todellakin niin, että jok'ikinen vuosi Iltalehdeltä sekä Ilta-Sanomilta loppuvat uutisaiheet kuin seinään kesäkuun alkaessa?

Voi v*ttu, "HELLE!", "Nyt alkaa kuumat kelit!", "Luvassa ukkosta!", "Helteet tulevat taas!" ja niin edelleen. Mä ei yleensä tulistu tai hermostu mistään, mutta olenkohan mä ainoa, ketä ärsyttää tää kesä-heinä-elokuun kestävä paskauutisointi? Ei siinä mitään, jos toisinaan tehdään joku mukava helleraportti, mutta jokaisenä päivänä se alkaa jo kiristää.

Ja siis tarkennukseksi sellainen, että en ole helteitä vastaan missään nimessä. Olen nimenomaan jokapäiväisten helle-uutisointien pitkäaikainen vihaaja.

Joka päivä on näiden kahden iltapäivälehden lööpissä joku säähän liittyvä megapommi-uutisointi. Alla on lista täysin perseestä olevia ja aina lööppiin mahtuvia uutisia:

- 72 konstia pysyä viileänä helteillä!
- Julkkikset kertovat: "Se kesäilta ei unohdu!"
- Lämpöennätykset rikki, Puumalassa 35,7 astetta!
- Helleaalto jatkuu, Puumalassa tehtiin TAAS ennätys. 35,8 astetta!
- Varo heinikoita. Kyy voi purra. 15 vinkkiä kyykäärmeen puremiin.
- Helteet ohi, ukkonen tulee!
- Sadekelit poistuu viikon päästä, helle saapuu!
- Miten häätää hyttyset?
- Helleaalto jatkuu, Iltalehti testasi makkaroiden kalorit. Monissa makkaroissa on kahden kalorin ero. Muista juoda myös vettä.
- Helteet alkaa pian. Sammakkomies, hyttysmies, etanamies, mies sekä asiantuntijat kertovat helteistä.
- Lempi leiskuu helteillä.

Ja tähän tietysti joku nokkela voisi tokaista, että "Älä sitten osta Iltalehteä apina!" Mutta kun välillä mä ostan sen Iltalehden esimerkiksi kahvilassa. Ja luen nettilehteä. Ne Helle-lööpit pursuaa meidän kasvoille joka päivä.

Iltalehden perinteisessä hellekuvassa on ollut sama mustissa bikineissä makaava tyttö ainakin kesästä 2007. Ilta-Sanomissa sentään on oikein mukavaa vaihtuvuutta. Kekseliäitä ja persoonallisia kuvia joka kesä, jossa kaksi tyttöä sekä kaksi poikaa juoksee rantavesikossa ja toisessa kuvassa pelataan rantalenttistä. Ja vieressä tietty otsikko, että Helteet tulee ja tekstissä, että muista juoda vettä ja varo auringonpistosta ja blaa blöö...

Huh, kylläpäs helpotti. Mutta olen kyllä äimänkäkisöitynyt, jos olen ainoa, kuka on pannut merkille tämän helle-uutisoinnin ylitarjonnan. Kiitos ja hyvää kesää! Meikä lähtee nyt itsekin tuonne helteeseen, pois tältä nykypäivän perkeleeltä - tietokoneelta. Moro!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti