torstai 9. lokakuuta 2014

ViroRummun hylätty vankila.
Tallinna

Olimme Ollin kanssa pari päivää Tallinnassa ja yövyimme entisen futisjoukkuetoverimme Tommin luona. Kiitokset Tommille ja Rikulle majoituksesta! Tallinna on kyllä erittäin kaunis kaupunki ja etenkin Tallinnan vanhakaupunki on kuin nuori Saija Palin heilauttamassa Onnenpyörää vuosituhannen alussa – sanoinkuvaamattoman nätti ja ihana!

Juoksulenkkeilin keskiviikkoaamuna keskustan kupeessa merenrannalla. Katselin samalla tiekylttejä ja tein nostalgisia värinöitä aiheuttaneen havaintokokoelman - lähes jokaisesta risteyksestä pääsi Narvaan. Voi kuinka paljon muistoja Narva minussa herättikään. Nimittäin pelasin vuonna 2001 jalkapalloa Sääksjärven Loiskeessa Kolmosta ja kevään viimeistelyleirimme ennen sarjakauden alkua suuntautui Viroon ja tarkemmin katsottuna Itä-Virossa sijaitsevaan kohtalokkaaseen Narvaan. Olin 19-vuotias nuorukainen ja uusi pelaaja joukkueessa. Joukkueurheilussa on yleistä, että uudet pelaajat ”kastetaan” joukkueeseen erilaisin rituaalein ja tottakai meillä oli myös edessä paljon puhuttu kaste.

Illanvietto joukkueen kesken rönsyisessä narvalaishotellissa käynnistyi sillä tavalla, että minut ja kaks muuta uutta nuorukaispelaaja riisuttiin alushoususilleen, meidät teipattiin kiinni toisiimme, juotettiin vahvaan nousukahvaan ja laitettiin suorittamaan tehtäviä Narvan keskustan pimenevään perjantai-iltaan teipattuna nuorimiesrivinä.

Meidän onneksemme huoltajallamme Gunnarilla oli paljon kontakteja narvalaisiin piireihin ja meitä seurasi/suojeli jatkuvasti poliisiauto. Useiden tuntien pituinen puolialastomuusmiesriviseikkailumme Narvan keskustassa päättyi hotellin saunalle, missä joimme aivan hirvittävän makuista paikallista kirkasta viinaa. Lopulta saimme suuret suosionosoitukset joukkuetovereilta ja koutseilta. Kastetilaisuus onnistuneesti suoritettu, sitten ykköset päälle ja kovalla asenteella Narvan yöhön. Tuo seikkailu oli samaan aikaan pelottava, jännittävä, huikea ja ikimuistoinen.

Aivan Venäjän rajalla sijaitseva Narva on kuulemamme mukaan ikään kuin iso räkälä Virossa, eikä kyllä tullut yllätyksenä. Joten voitte ehkä hieman kuvitella, millainen paikka se oli 13 vuotta sitten. Kaiken kaikkiaan upeat muistot Narvasta itselläni!

Tallinnasta jäi hyvät fiilikset ja ruoka oli maukasta. 

Rummu

Tuhannen asukkaan kylä sijaitsee reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta. Rummu on ollut aikoinaan vankila ja entinen kaivosalue, missä vangit suorittivat kaivamishommia vähän liian syvältä, jonka takia pohjavesi tulvi haudaten koko alueen veden alle. Edelleenkin veden alla on selliosastoja.

Törkeän hieno paikka ja suosittelen käymään!

Via Baltica

Matkustimme tänään torstaina Tallinnasta Pärnun kautta Riikaan reilut 300 kilometriä pitkin Via Balticaa. Olimme kuulleet, että Via Balticalla on sangen villi liikenne ja kyllähän nuo huhut osittain pitivät paikkansa, sillä aivan mielipuolisen idioottimaisia ohituksia tapahtui jatkuvasti.

Nyt olemme saapuneet Latvian pääkaupunki Riikaan. Lähdemmekin siis tutustumaan kaupunkiin.. Moi!

(Alla on kuvia Tallinnasta, Rummusta ja myös Pärnusta)

Lankuttamassa @ Tallinnan vanhakaupunki.

Tallinnan vanhakaupunki.

Tallinnan vanhakaupunki.

Tallinnan vanhakaupunki ja afrikkalainen ravintola.

Tallinnan vanhakaupunki ja pari kaljaa.
Aamulenkillä Tallinnassa.
Yhteiskuva Rummun hylätyn vankilan huudeilla.
On kaunista, on.
Rummun vankilan muurit ja taustalla mun Honda.1 kommentti:

  1. Viro on mahtava kohde! Tosi hyvä artikkeli! Hienot kuvat! Tämä juttu on todella kiinnostava ja sen avulla matkasta tulee onnistunut ja nautittava.

    VastaaPoista