lauantai 11. lokakuuta 2014

Latvia

Opa ja mä @ Jurmala, Latvia.
Lähdimme torstaiaamutuimaan Tallinnan keskustasta kohti Latvian pääkaupunki Riikaa. Via Baltica -valtatie osoitti varsin nopeasti arvaamattomuutensa, sillä paikallisten ajokäyttäyminen oli neljällä sanalla kuvailtuna aivan järkyttävän idioottimaista höntyilyä. Sellaisia ohituksia ja läheltä-piti-kuolemankolareita, että morjensta moi. Ja luvassa lienee vieläkin villimpää menoa matkamme jatkuessa.

Saavuimme Riikaan torstaina iltapäivällä ja ensimmäinen mielikuva tästä 700 000 asukkaan pääkaupungista oli kuin olisi katsellut kahden lokin rakastelua Ylöjärvellä – näkymä oli yhtäältä kohtalokkaan ruma, mutta toisaalta erittäin viehättävä sekä upea. Mystinenkin. Ränsistyneitä rakennuksia, mutta myös kaunista arkkitehtuuria. Riian vanhakaupunki on lumoava ja tunnelmallinen, jonka kanssa haluaisi vain riisua vaatteet, halailla ja puhua sujuaa latviaa aamukuuteen.

Otettiin täällä Latviassa Ollin kanssa käyttöömme myös hassutteluharrastus, jossa puhumme suomen kielellä julkisilla paikoissa vieressämme olevista ihmisistä positiiviseen sävyyn. He eivät ymmärrä yhtään mitään, mutta toivomme hartaasti, että jossain päin Eurooppaa vieressä onkin säkällä joku suomalainen, joka purskahtaa nauruun ja sitten me kaikki kikatetaan joukolla.

Ystävättäreni Jenni opiskelee Riiassa lääkäriksi. Hän vei meidät perjantaina Jurmalan biitsille ja voi jestas sentään, kun meillä oli ratkiriemukasta aikaa. Jurmala on yltiösuosittu merenrantakaupunki Latviassa ja kesäisin se on melkoinen turistirysä. Vaikka kesälomakausi oli jo ohi, niin meille se oli tavallaan vasta alkanut. Viittasimme Opan kanssa kintaalla kylmentyneelle syysilmastolle ja menimme pulikoimaan mereen kuin lämpimämpänäkin kesälomapäivänä.

Paikalliset naiset ovat erittäin pitkiä ja hoikkia. Ihmiset pukeutuvat hienosti, mutta eivät juurikaan hymyile ja ovat äimänkäkisöityneinä, kun heille tervehtii ystävällisesti. Kaiken kaikkiaan latvialaiset vaikuttavat kuitenkin oikein sympaattisilta ja mukavilta ihmisiltä.

Perjantai-iltana suuntasimme jalkapallon EM-karsintamatsiin Latvia-Islanti, joka päättyi vieraiden 0-3-voittoon. Ottelu pelattiin Skonto Areenalla, joka sijaitsee Riian keskustan kupeessa ja ottelun jälkeen kävelimme hotellille puolenyön korvilla vajaat kolme kilometriä. Koska kotijoukkue otti täysin ansaitusti suurinumeroisesti pataansa, niin päätimme Opan kanssa, ettemme puhu paluumatkalla hotellille sanaakaan suomea, vaan korkeintaan murisemme silloin tällöin ikään kuin pettyneenä tappioon. Tällä tempauksella vältimme pienen riskin saada itse pataamme. Ja kaikki meni hyvin, nice!

Launtaiaamuna matkamme jatkui Liettuan toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Kaunasiin, ja täällä sitä nyt ollaan. Aivan shortsikelithän täällä on.

Tässä kuvia Latviasta:

Ollaan just saavuttu Riikaan - minä, Opia ja mun Honda.

Daugava-joki ja upeat valot @ Riika.

Poseeraamassa.

Nokia Gangsta hakemassa kovuutta Riian pimeiltä kujilta.

Olli päätti hakea syvyyttä reissuun Daugava-joesta.

Riian vanhakaupunki.

Futiksen EM-karsintamatsi Latvia-Islanti kohta alkamassa ja väki rynnii stadionille.

Latvia-Islanti.
Latvia-Islanti

Riian kansallisoopperan edessä lankuttamassa.

Halailen Hondaani meidän hotellin edessä. <3
Kiitoksia Jenni kaikista vinkeistä ja seurasta Riiassa!

Pohjoisnokialaiset miesveistokset @ Jurmala beach.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti