maanantai 15. joulukuuta 2014

Angkor Wat, KambodzaMorjensta joulunodotuspöytään täältä maailmalta. Vierailimme pohjoisnokialaiskaverini Timon kanssa tarunhohtoisella ja maailmankuululla Angkorin alueella, Siem Reapissa, Pohjois-Kambodzassa, lauantaina 13.12. Kyseessä on käsittämättömästi yli 400 neliökilometrin kokoinen temppelialue, missä on tuhansia temppeleitä raunioituneista kivikasoista varsin loistokkaaisiin rakennuksiin.

Angkor kuuluu itseoikeutetusti UNESCOn maailmanperintökohteiden listalle. Angkor on myös Kambodzan ylivoimaisesti suurin turistikohde ja pöyristyttävän merkittävä tulonlähde koko maalle. Ja kyllä siellä oli turisteja kuin suomalaisia lautanaamoja jonottamassa ilmaista ämpäriä - loputtoman paljon.

Angkor Wat on alueen tunnetuin, suurin, loistokkain ja legendaarisin temppeli. Se on koko 15 miljoonan asukkaan Kambodzan suurin symboli ja se on kuvattuna myös maan lipussa. Angkor Wat on maailman suurin uskonnollisin rakennus, joka rakennettiin 1100-luvulla ja se toimi ensin hindulaisena temppelinä ja sen jälkeen buddhalaisena temppelinä.

Valtavan kokoinen temppeli Angkor Wat on rakennettu esittämään Meru-vuorta eli jumalten kotia. Angkor Watin temppelialue on noin kilometrin leveä ja kilometrin pitkä.

Vaikuttavin rakennus ikinä

Täytyy myöntää, että Angkor Wat on ylivoimaisesti vaikuttavin rakennus, missä olen ikinä ollut. Loputtomien kivikuvioiden ja -sokkeloiden sisällä kävellessä tulee helposti epätodellinen olo ja sitä vain kyselee itseltään, että miten ihmeessä kukaan on voinut saada rakennettua tällaisen spektaakkelin? Surrealistinen kivimaailma.

Angkor Watiin verrattuna joku Eiffel-torni on kuin pieni ja nuhainen marsu. Tämä on niin uskomaton temppelialue, että siitä kertominen blogin ja kuvien muodossa ei tee läheskään täyttä oikeutta sille. Suosittelenkin kaikkia, joita vähääkään asia kiinnostaa, toteuttamaan matkansa Kambodzaan ja vierailemaan tuolla.

Noin henkeäsalpaava temppelispektaakkeli kerää äärelleen tottakai myös hirmuisen määrän turisteja. Turistimassat ovatkin jo vaarassa koko temppelialueelle ja olimme Timon kanssa itsekin osana tätä massaa. Toisaalta, isot turistimäärät tuovat tuloja maalle ja temppelien kunnostamiseen sekä ylläpitoon, joten tässäkin asiassa on kaksi puolta.

Alla on kuvakokoelma Angkor Watista:

Mietiskelytyötehtävissä.
I love Cambodia.

Kulkukortti.

Portti Angkor Watiin.Timo matkalla temppelialueelle.

Mua jo vähäsen jännitti.


Täytyy myöntää, etten ollut ennen ratsastanut Angkor Watissa.
Turisteja kuin muurahaisia.

On se upea.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti