perjantai 29. kesäkuuta 2018

Jalkapallon MM-kisoissa 2018 - time of my life!

Jalkapallo Sport TV:n tiimi lähdössä Venäjälle jalkapallon MM-kilpailuihin. Ensimmäiset kisat itselleni tuotantopäällikkönä ja Antille mahdollisena pelaajana. Tottakai vähäsen jännittää, mutta sitten kun ei enää jännitä, niin ihan turha edes lähteä MM-kisoihin!

Isot kiitokset Urheilumatkat Antti Teisalalle matkan toteutuksesta. 




Pysäyttelin paikallisia ihmisiä Pietarin ydinkeskustassa ja tiedustelin ystävälliseen sävyyn, että kuinka monta jääkiekon maailmanmestaruutta 1995 Venäjällä on. Samalla esittelin vähän herkistyneenäkin kokenutta MM-finaalin 95 VHS-kasettiani.

Kyllä jengi otti tosi hyvin vastaan sen tosiasian, että Suomella on yksi MM-kulta 1995 enemmän kuin Venäjällä.


‪Terveisiä Pietarin keskustasta! Jäin suustani kiinni nigerialaiskannattajien kanssa ja kerroin heille kaiken jääkiekon maailmanmestaruudesta 1995. Aika nopeasti siinä sitten fiilisteltiin porukalla MM-finaalin kokenutta VHS-kasettia. ‬

‪Tosi mukavista nigerialaisista vain yksi tiesi lajin nimeltä jääkiekko, mutta kyllä he tykkäsivät, kun kuvailin juurta jaksain mm. Peltosen Villen kolmea maalia, Jutin ylämummoa ja Jukka Tammen juhlintaa pelkät munarit jalassa. Ja me kaikki mennään tiistai-iltana Nigeria-Argentiina-otteluun. Tätä on yhteisöllisyys!
 


Täällä Jalkapallo Sport TV, Pietari. 🎙⚽️

Haastattelin tuotantopäällikön roolissa 35-vuotiasta nokialaista 7. divaripelaaja Antti Teisalaa, joka aikoo liittyä Argentiinan joukkueeseen tiistai-illan ratkaisevaan alkusarjaotteluun.




Argentiina vs. Nigeria käynnistymässä Pietarissa!

Mukana menossa Petteri Poukka, Antti Teisala, Pertti Rantanen, Joonas Nevala ja Rami Salomaa.





Argentiinalainen TV-kanava kiinnostui tiistai-iltana jääkiekon MM-finaalin 1995 VHS-kasetistani. ‬

‪Argentiina oli juuri varmistanut paikkansa neljännesvälierissä ja pääsin kertomaan suorassa lähetyksessä Argentiinan kansalle Suomen ensimmäisestä jääkiekon maailmanmestaruudesta. Hieno läpimurto!
 




Serbialaiset kannattajat kiinnostuivat kädessäni olevasta VHS-kasetistani, joten kerroin heille jääkiekon maailmanmestaruudesta 1995. Fiilistelin mm. Jarmo Myllyksen torjuntoja sekä Curt Lindströmin rauhallista valmennustyyliä. Tottakai Jutin 4–0-maali ylämummoon tuli myös kuvailtua jne.

Selviteltiin siinä myös MM-kultamitaleita ja kävi hyvin selväksi, ettei Serbialla ole jääkiekon maailmanmestaruutta 1995 ja Suomellahan sellainen nimenomaan on. Jätkät ymmärsi hienosti faktat faktoina!
 





‪Meksikon kannattajat tulivat tiedustelemaan VHS-kasettini tarinaa viime yönä Moskovan ydinkeskustassa. ‬

‪Onnittelin heitä neljännesvälieräpaikasta, mutta muistutin myös, että Suomella on yksi kappale jääkiekon maailmanmestaruuksia 1995 enemmän kuin Meksikolla. Jätkät onnittelivat siinä puolestaan mua lätkämestaruudesta 1995. 

Kyselin samalla vähän, että muistavatko he nimeltä esimerkiksi Timo Jutilaa, Ville Peltosta tai Marko Kiprusoffia, mutta eivät ainakaan myöntäneet muistavansa. Hyvässä hengessä toivoteltiin tsempit ja jatkettiin matkojamme eri suuntiin.




Täällä Moskovassa tunnelma kohoaa ja törmäsin äsken Fan Fest -alueella kolumbialaiskannattajiin hetki ennen alkusarjan ratkaisevaa ottelua Senegalia vastaan. Aika nopeasti fiilisteltiin koko jengillä jääkiekon MM-finaalin 1995 VHS-kasettiani. 

Nuo mukavat kolumbialaiset olivat syvästi uskonnollista porukkaa. Kerroin heille, etten itse kuulu kirkkoon, mutta oon uskonut toukokuusta 1995 lähtien Suomen jääkiekkohistorian ensimmäiseen kultamitaliin.




Kolumbia hienosti neljännesvälieriin! Illan ottelun jälkeen Jalkapallo Sport TV:n tuotantotiimiä pyydettiin kolumbialaisen tv-kanavan suoraan lähetykseen kertomaan näkemyksensä illan ottelusta sekä joukkueen mahdollisuuksista jatkopeleissä. 

Hienoa ylikansallista yhteistyötä urheilumedioiden välillä!





Liikuttava päätös torstai-illalle Moskovassa. Egypti on jo pudonnut jalkapallon MM-kisoista, mutta heidän sympaattiset kannattajat tulivat rohkeasti jutulle ja halusivat tietää VHS-kasettini tarinan.

Kerroin heille, että ihan turha murehtia liikaa, sillä Suomi on ainoa maa urheiluhistoriassa, jolla on jääkiekon maailmanmestaruus 1995. Kehuin siinä samalla jätkien faaraohenkisiä hattuja ja tokaisin myös, että Kiprun takatukka näyttää hieman samalta.
 




Japani eteni upeasti MM-kisojen jatkopeleihin torstai-iltana. Isot onnittelut

Kuvassa oleva kokenut fani tiedusteli tuossa äsken, että oonko suomalainen. Sanoin, että kyllä mä oon suomalainen! Kysyin heti perään, että ootko itse japanilainen. Molemmat repesivät oitis vapautuneeseen naurunremakkaan, sillä hän näytti täysin japanilaiselta ja hänellä oli tuo iso Japanin lakana, eli tietysti hän oli japanilainen. Ihan h*lvetin hyvä tilanneläppä itseltäni!

No ei mitään, nopeasti juteltiinkin jo jääkiekon maailmanmestaruuskisoista 1995. Totesin asiallisesti, että Suomella on yksi jääkiekon MM-kulta 1995 enemmän kuin Japanilla. Tuo hyväntuulinen japanilaismies otti faktat tosi hienosti vastaan. Ja hän itse asiassa tiesi nimeltä Mika Häkkisen, mutta ei esimerkiksi Timo Jutilaa, Jukka Tammea tai Erik Hämäläistä.






Unohtumaton MM-kisaviikko takana Pietarissa ja Moskovassa! Kiitoksia teille kaikille, jotka elitte mukana jalkapallohuumassa, jonka yhteydessä jääkiekon MM-finaalin 1995 VHS-kasetti yhdisti ihmisiä. Me tehtiin tää yhdessä!

Oli mahtavaa tutustua lähes kaikilta mantereilta kotoisin oleviin ihmisiin ja äimistellä joukolla Suomen lätkäkultaa 1995. Ei ollut edelleenkään millään muulla maalla jääkiekon maailmanmestaruutta 1995. Se on pysyvä fakta, mutta tottakai yhteinen VHS-seikkailumme jatkuu myös tulevaisuudessa eri puolilla maailmaa. Ihmisethän on kaikkialla lähtökohtaisesti hyviä ja juttu kyllä luistaa, kun vaan heittäytyy tilanteisiin voimakkaasti pilke silmäkulmassa. Ja jos ilmaantuu tukalia kielimuuritilanteita, niin hyväntuuliset käsiefektit sekä naaman monipuoliset ilmeilyt kyllä hoitavat tilanteet. VHS-kasetti on erinomainen jäänmurtaja.

Nyt väsähtäneenä takaisin Suomeen nukkumaan univelkoja pois sekä jatkamaan kesälomaa. Hyvää viikonloppua!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti