torstai 14. kesäkuuta 2018

Herkistyneessä olotilassa jalkapallon MM-kisojen 2018 alla

Synnyin potrana poikavauvana Nokialla vuonna 1982. Ensimmäinen merkittävä muistikuva omasta elämästäni on kesältä 1989, jolloin olin hyvän ystäväni Timon kanssa Alisenjärven uimarannalla tirkistelemässä naisten pukukopin seinänraosta. Näin tuolloin ensimmäistä kertaa tissit ja ymmärsin pysyvästi, että tissit ovat hieno asia.
Mutta jotain vieläkin sykähdyttävämpää ja kauniimpaa oli luvassa heti seuraavana kesänä. Nimittäin jalkapallon MM-kisat 1990 jäi mieleeni ikuisiksi ajoiksi ja tuolloin minusta tuli tämän kuningaslajin uskollinen ystävä. Kesän 1990 MM-kisoissa Walter Zenga otti satumaisia torjuntoja Italian maalilla, Kamerunin kulttihyökkääjä Roger Milla tuuletti maaliaan ikonisesti kulmalipulla ja Saksan puolustaja Andreas Brehme ratkaisi finaalin rankkarillaan. Ja nämä tähtihetket vain muutamia mainitakseni.
Kesän 1990 MM-kisojen ansiosta sain voimakkaan kipinän jalkapalloon ja aloitin itsekin lajin harrastamisen tarunhohtoisessa Nokian Palloseurassa. Myöhemmin aikuisiälläni pelasin semimenestyksekkään ja vuosikymmenen mittaisen uran 2. divarissa. Solmin kosolti elinikäisiä ystävyyksiä hienojen ihmisten kanssa, näin kymmeniä eri paikkakuntia ympäri eteläistä Suomea ja olin saunailtojen supertähtiä.
Jalkapallon MM-kisat 2018 käynnistyvät tänään torstaina ja oloni on täsmälleen samanlainen kuin tuolloin kesällä 1990 ollessani 8-vuotias pohjoisnokialainen pottatukka - innostunut ja jännittynyt. Lisäkiinnostusta tuo se tosiasia, että lähden juhannuksen jälkeen itsekin paikanpäälle Venäjälle katsomaan MM-kisoja.
Tervetuloa, MM-kisat 2018. Olen odottanut sinua viimeiset neljä vuotta!
Best regards,
Petteri Poukka
Jalkapalloromantikko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti