perjantai 3. kesäkuuta 2016

Valmistuneille

Mitä vuolaimmat onnittelut kaikille valmistuneille.

Ja ilman muuta virtuaalikesäterveiset myös kaikille joskus aiemmin valmistuneille tai sitten hamassa tulevaisuudessa valmistuville, kesälomansa aloittaneille sekä herranjestas ylipäätään kaikille mukaville ihmisille!

Itse valmistuin ylioppilaaksi tasan 14 vuotta sitten ja tradenomiksi puolestaan noin 4,5 vuotta sitten. Juuri valmistuneille haluaisin jakaa alla olevia elämänohjeita, joita olen itse pyrkinyt noudattamaan:

Mielestäni koulutusta ja hienoa työtitteliäkin tärkeämpää on se, millainen olet ihmisenä ja miten kohtelet muita. Koulutus ja työ eivät kuitenkaan määritä ihmistä. Olen käynyt kouluja valtavan osan elämästäni, mutta siitäkin huolimatta suurimmat oppini olen saanut elävästä elämästä tavallisilta, erilaisilta ihmisiltä, jotka tekevät ja tahtovat vilpittömästi hyvää toisille ihmisille sekä ympärillä olevalle yhteisölleen.

Elämässä on pohjimmiltaan kyse siitä, millaiset suhteet luot toisiin ihmisiin.
Vahingonilo, katkeruus, ahneus, kostonhimo ja kaikenlainen negatiivisuus ovat erittäin huonoja energianlähteitä. Ne lisäävät yleensä vain pahaa oloa ympärilleen.

Joten miksikäs et olisi positiivinen, nauttisi omista sekä muiden onnistumisista ja hymyilisi mahdollisimman paljon. Lopulta hyviä asioita tapahtuu hyville ihmisille. Ja vaikka toisinaan tuntuu, että kaikki on aivan perseestä, niin ehkä silloin kannattaa muistaa vanha nokialainen vessakirjoituselämänviisaus:

Istut, pieret taikka kävelet, perse antaa aina sävelet. Hyvää alkanutta kesää, moi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti